Header image

Van pony’s en pannenkoeken naar toekomstige toppers

LICHTENVOORDE - Op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde wordt er deze weekenden volop gesport. Afgelopen zaterdag en zondag kwamen ponyruiters aan de start en komende zaterdag staat in het teken van de Nederlandse springtop onder de jeugdruiters. Op die dag wordt de KNHS-Roelofsen Jeugd Competitie voor de pony’s, children, junioren en young riders verreden, die elk op het hoogste niveau zullen uitkomen.

“De KNHS-Roelofsen Jeugd Competitie is een heel interessante springcompetitie”, vertelt Wendy Scholten namens het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. “Het belangrijkste doel is de promotie, ontwikkeling en doorstroming van de springsport bij de diverse jeugdgroepen. Daarnaast is de competitie bedoeld als voorbereiding op de internationale sport met als hoogtepunt het Europees kampioenschap. Daarom zullen de bondscoaches van de jeugd zaterdag ook naar Vragender komen om alle ruiters te beoordelen. Op vrijdag en zondag organiseren we een landelijk springconcours voor paarden in de klassen BB tot en met ZZ.”

Afgelopen weekend was de jeugd ook al aan bod. Op zondag werd voor het eerst een Bixie-wedstrijd georganiseerd voor kinderen tot en met dertien jaar. Naast het ponyrijden werden er tussendoor talrijke tekeningen gekleurd en pannenkoeken gegeten.

In de dressuur wonnen Kian Liefers (Sunstar’s Cupido), Danique Roerink (Apatcy) en Anouk Elferink (L’Ami Noir) een nieuw hoofdstel van Nijland Holland Ruitersport in Ruurlo. De tweede proeven werden gewonnen door Iris Rouwenhorst (Nikita), nogmaals Danique Roerink en Famke Dinkelman (Donja). Bij het springen wonnen Emily Nijhof (Spike) en Tom Damkot (Boncuk) een nieuw hoofdstel voor hun pony door als eerste te finishen in hun klasse.

Afgelopen zaterdag werd er dressuur gereden door ponyruiters. Winnaars in de klasse B waren Chantal Nijhof (Big Bear’s Unox), Anne Zweverink (Puck) en 2x Quirine Peters (Just Lilly). Op L1 en L2 niveau wonnen Isa Bulten (Madonna van de IJsseldijk), 2x Kristy de Roo (Tom) en Lobke Geerdink (Siepke’s Princess HSH). De toppers in de klassen M1 e M2 waren Floor van der Kuil (Hoge Linthorst Maverick), 2x Isa Sijbesma (Bacardi Breezer) en Nina Luesink (Maud).

Het programma van komend weekend staat online op www.psclichtenvoorde.nlAnder nieuws