Header image

Winterwandeling IVN in het buitengebied van Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Zondag 16 februari is er voor natuurliefhebbers die er in groepsverband op uit willen weer een 'Winterwandeling'. De excursie start in het buitengebied van Lichtenvoorde om 14.00 uur. Parkeren van de auto kan op de Romienendiek, van waaraf de IVN borden te voet gevolgd kunnen worden naar de startplaats.

De excursie voert de deelnemers door het mooie coulissen landschap waarbij hagen, singels en kleine bosjes hen uit de wind houden. Daarbij passeert men de loop van de Boven-Slinge en gaat op zoek naar de wintergasten die daar zoal verblijven. Daarbij valt niet alleen te denken aan de vogels die in het bladvrije struikgewas en in de kale bomen te vinden zijn, maar ook aan de vegetatie die nu een winterslaap lijkt te houden. Schijn bedriegt echter. Afhankelijk van het weer zullen de eerste voorjaarsboden alweer te zien zijn.

Organisatoren van deze winterwandeling zijn de afdeling IVN Oost-Achterhoek en het KNNV. Meer informatie over de excursie geeft André Hendriks telefonisch: 0544-352043.Ander nieuws