Header image

Zwarte Cross introduceert de duw-crew

LICHTENVOORDE - Een festivalweide is pittig terrein voor rolstoelers, vooral wanneer je helemaal op eigen kracht het terrein over moet. Gelukkig hebben veel Zwarte Crossers in een rolstoel behulpzame vrienden die hen een hele festivaldag voortduwen. Om de armspieren van rolstoelers en helpers een dagje te ontzien stelt de organisatie van de Zwarte Cross, de Feestfabriek, dit jaar twee zogenaamde duw-crews per dag ter beschikking.

Elke crew bestaat uit twee sterke mannen die van 12:00 uur tot 20:00 uur samen met een vriendengroep het hele terrein over gaan. Zij duwen de rolstoel, het enige wat rest is feestvieren en genieten van de Zwarte Cross. "Vorig jaar was een bezoeker zo moe na een dag duwen dat hij zelf een week in een rolstoel moest zitten om weer recht te trekken", aldus festivaldirectrice Tante Rikie. "Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van een weekend plezier maken, dus daar hebben we iets aan proberen te doen!". Rolstoelers die zelf een relaxed festivaldagje willen beleven of hun vrienden graag willen bedanken voor hun jarenlange kameraadschap kunnen een e-mail met motivatie sturen naar info@zwartecross.nl o.v.v. 'Zwarte Cross duw-crew'. Onder de inzendingen verloot de organisatie zes duw-crews.

Kaarten voor de Zwarte Cross zijn te bestellen via www.zwartecross.nl en te koop bij alle vestigingen van Primera. De organisatie adviseert om niet te lang te wachten met het bestellen van kaarten. Zowel de camping, de zaterdagkaarten en de zondagkaarten zijn al meerdere malen uitverkocht geweest.Ander nieuws