Header image

Verdiend punt voor Bousema/Lochem

LOCHEM - De driebandenspelers van het Lochemse Bousema hebben zondag in eigen huis een verdiend punt gehaald tegen Team Eekhoorn. Na de eerste twee partijen was de wedstrijd nog in evenwicht. John Schollink kende tegen Jerry Hermans een zeer zwak begin en stond na tien beurten al tegen een 1-18 achterstand aan te kijken. Toen ook Hermans een paar nullen liet noteren werd er bij de stand 9-21 gerust. Ook daarna kwam de man uit Almelo geen moment in de partij en verloor kansloos met 17-40 in 29 beurten.

 

Wesley de Jaeger deed het op de andere tafel stukken beter, vertrok als een speer tegen Kenny Miatton en bij de stand van 20-6 in de twaalfde beurt werd er even gerust. De Jaeger ging daarna onverdroten door en won deze partij afgetekend en verdiend met 40-10 in slechts 20 beurten, waarvan ook nog vier nullen.

 

De laatste twee partijen moesten toen de beslissing brengen. Met name de partij tussen Stefan Galla en Kurt Ceulemans kende een grillig verloop. Halverwege stond de Belg nog op een 16-20 voorsprong maar een serie van acht caramboles en even later één van vier leek de balans door te slaan naar de thuisclub. Na 36 beurten stond Galla op een 37-30 voorsprong en leek de winst binnen. Drie nullen op rij waarbij de ballen “net niet” tot een carambole kwamen gaf Ceulemans weer moed en met 2, 3, 1 en een slot van vier caramboles ging de overwinning naar Team Eekhoorn in 35 beurten.

 

Op de andere tafel een heel ander beeld. Na achttien beurten had Frans van Kuijk tegen Martin Horn een voorsprong van 17-25 maar toen brak het moment voor de Duitser aan. Na 24 beurten had hij een nipte voorsprong van 29-28 en met drie, drie nullen en een slotserie van acht zorgde hij voor een verdiende puntendeling. Van Kuijk miste de nabeurt en bleef op 28 caramboles steken.

 

“Vooraf hadden we getekend voor een punt, maar als je zo dicht bij de eerste thuisoverwinning bent, dan is het toch even slikken. Maar ik denk wel dat dit een terechte uitslag is”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop.

 Ander nieuws