Header image

Bomvolle voorlichtingsavonden over glasvezel

WINTERSWIJK - Tussen de 200 en 300 bezoekers per voorlichtingsavond, en ruim 15 procent aanmeldingen tot nu toe. Dat is de stand van zaken na de vijf informatieavonden die de Coöperatie Breedband Buitengebied Winterswijk (CBBW) de afgelopen weken heeft gehouden. “Een mooie aftrap”, aldus voorzitter Dick te Voortwis.

Glasvezel houdt de gemoederen in de buurtschappen bezig, dat is wel duidelijk. Tijdens elke voorlichtingsavond was de zaal afgeladen vol. De aanwezigen discussieerden volop en vroegen de vertegenwoordigers van de coöperatie het hemd van het lijf. “Veel interactie en kritische vragen, precies zoals we gehoopt hadden”, vertelt projectleider Gosse Visser. “Al met al leerzame avonden waar we positief op terugkijken.”

De stand op dit moment: ruim 15 procent aanmeldingen. Dat lijkt niet veel, maar het is volgens voorzitter Dick te Voortwis volgens verwachting. “Dialogics, het bureau dat ons ondersteunt, had van tevoren voorspeld dat we in deze eerste fase op hooguit 10 à 15 % aanmeldingen moesten rekenen. Maar we zitten er zelfs net iets boven, en dat is geweldig. De eerste horde is genomen.” Ambassadeurs

De coöperatie moet de komende weken opnieuw veel werk verzetten. Daarbij krijgt CBBW hulp van ambassadeurs; mensen die al lid zijn van de coöperatie en hebben aangegeven hun steentje te willen bijdragen. Gosse Visser: “Met deze ambassadeurs gaan we komende weken om tafel. Het is belangrijk de vaart er in te houden en deze mensen ‘aan het werk’ te zetten om meer aanmeldingen te krijgen.”

De meest gestelde vragen tijdens de informatieavonden komen allemaal op de website: www.cbbw.nl/faqs. De coöperatie hoopt dat bewoners en bedrijven van de buurtschappen zo een duidelijker beeld krijgen van de plannen. Wie toch nog vragen heeft, kan deze ook stellen via info@cbbw.nl of via het contactformulier op www.cbbw.nl. Het laatste nieuws over CBBW is ook te vinden op www.facebook.com/cbbw.nl.Ander nieuws