Header image

Kerstsfeer proeven met Excelsior

WINTERSWIJK - Nu Sinterklaas het land uit is, de eerste sneeuwvlokken zijn gevallen en de kerstbomen plaatsnemen achter de ramen van de huizen begint het kerstgevoel écht te komen. En wat is nu fijner dan de feestdagen inluiden met een prachtig concert? Daarom presenteert het harmonieorkest van muziekvereniging Excelsior ‘a Taste of Christmas’. Een matineevoorstelling op 15 december in theater de Storm met heerlijke, sfeervolle muziek en een vleugje kerst.

Het orkest zet momenteel de laatste puntjes op de i en er wordt stevig gerepeteerd met het combo en natuurlijk met zangeres Marlies Claasen. Marlies zal deze middag met haar mooie warme stem het publiek betoveren met nummers als ‘Evergreen’ van Barbra Streisand en de bekende jazzsong ‘On the Sunny Side of the Street’. Jazz, pop of latin, allemaal jasjes die Marlies als gegoten passen. Marlies is bekend als presentatrice van TV Gelderland en brengt als zangeres binnenkort haar nieuwe album ‘Silent Words’ uit in samenwerking met het Budapest Saxophone Quartet en haar vaste begeleiders Tom Klein (gitaar) en Arie den Boer (percussie). De CD wordt op 17 januari gepresenteerd, waarna ook de bijzondere theatertournee ‘Grenzeloos’ zal starten. Gitarist, en tevens Marlies’ man, Tom Klein zal tijdens ‘a Taste of Christmas’ ook van de partij zijn en samen zullen ze een prachtig nummer ten gehore brengen.

Het orkest brengt onder leiding van de ervaren projectdirigent Joop Boerstoel, een gevarieerde show op de planken met onder meer ‘The Wizard of Oz’ en filmmuziek uit ‘Harry Potter’. Ook ‘Tahiti Trot’, een orkestratie van het welbekende ‘Tea for Two’ past natuurlijk perfect in de intieme ambiance van de middag. De presentatie van het concert ligt in, de inmiddels vertrouwde, handen van Jeroen Brittijn.

Het concert vindt plaats op zondag 15 december om 14.00 uur in theater ‘de Storm’ in Winterswijk. Een kaartje kost €12,50 en is verkrijgbaar aan de kassa van het theater of telefonisch van dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 en 14:00 uur of via de website www.theaterdestorm.nl. Daarnaast kunt u de kaarten ook kopen bij Oonk Rijwiel- en Babyspeciaalzaak (Misterstraat 47) of Han Kolkman Fotografie (Ratumsestraat 38).Ander nieuws