Header image

Organisatie marathon overhandigt cheques

WINTERSWIJK - Afgelopen week was een vertegenwoordiging van de stichting Marathon Winterswijk op bezoek bij de stichting Vrienden van het SKB en vereniging Het Museum. Deze beide organisaties waren in 2013 als goed doel verbonden aan het wandel- en hardloopevenement. De stichting Vrienden van het SKB ontving een cheque van € 5.500 en Het Museum ontving een cheque van € 8.000. Op 21 september wordt de derde editie van de ABN AMRO Marathon Nationaal Landschap gehouden.

De opbrengst van de ABN AMRO Marathon Nationaal Landschap is altijd bestemd voor een goed doel. Eddie Grotenhuis vertelt: “Het doel van het evenement is om deelnemers kennis te laten maken met het landschap en in beweging te zijn. We hoeven daar als organisatie niet aan te verdienen. Daarom hebben we besloten dat we de opbrengsten willen schenken aan een goed doel. Het eerste jaar was dat Stichting Nina, dit jaar hadden we zelfs twee goede doelen: vrienden van het SKB en het Museum. Met bijna 800 deelnemers en vele sponsoren haalden we een bedrag op van €13.500 op.”

Vereniging Het Museum heeft een cheque van € 8.000 ontvangen voor hun plannen rond het nieuwe belevingsmuseum in de Meddosestraat. Voorzitter Tienke Brouwer vertelt: “Nu de panden aan de Meddosestraat zijn opgeleverd, kunnen we aan de slag met de inrichting van het museum. Daar hebben we veel geld voor nodig. We zijn erg blij met het bedrag dat we van de organisatie van dit evenement hebben gekregen. We willen het gebruiken om de oude bakkerij van Mentink uit 1885 zo veel mogelijk in de authentieke sfeer te realiseren. Ook willen we - indien mogelijk - de keuken en de pomp uit het voormalige Museum Freriks verhuizen.”

Ook Theo Penders en Jan Reukers van de stichting Vrienden van het SKB zijn erg blij met de cheque ter waarde van € 5.500. Theo Penders zegt: “We hebben een nieuw priklab en een van de kamers willen we speciaal inrichten voor kinderen. Het is voor kinderen altijd erg spannend om een prik te halen of bloed af te laten nemen. Daarom willen we de kamer inrichten met speelgoed, een TV en leuke muurschilderingen. Ook gaan we een deel van het geld gebruiken om nieuwe speeltoestellen aan te schaffen voor de buitenspeelplaats van de kinderafdeling.”

In september 2013 werd de ABN AMRO Marathon Nationaal Landschap voor de tweede keer georganiseerd. “Een uniek evenement voor wandelaars en hardlopers met als doel mensen laten genieten van het prachtige buitengebied, in beweging te brengen en te laten genieten van lekkere streekgerechten”, aldus Eddie Grotenhuis voorzitter van de stichting Marathon Winterswijk. Dit jaar vind het evenement plaats op 21 september.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een nieuwe website, de inschrijving hiervoor opent op 15 februari. Inschrijven kan via www.marathonwinterswijk.nlAnder nieuws