Header image

College van Winterswijk trakteert ouderen op gratis ijs

WINTERSWIJK - Het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk heeft vrijdagochtend ijsjes uitgedeeld aan bewoners van Woonzorgcentrum De Berkhof. Dit om de ouderen in Winterswijk een hart onder de riem te steken tijdens deze ongekende temperaturen.

Op alle locaties van Marga Klompé in Winterswijk worden vandaag ijsjes uitgedeeld aan bewoners. "Zeker voor oudere mensen is de hitte een extra opgave, dus dan moet je ze soms wat verkoeling bieden", aldus burgemeester Joris Bengevoord. "Het is leuk dat je met zo'n klein gebaar ze een leuke dag kunt bezorgen."Marcel Duvigneau, raad van bestuur van Marga Klompé, vindt het een mooi initiatief van het college van Winterswijk. "Je ziet de bewoners genieten van het ijsje, maar ook genieten van de aandacht er om heen. Het doet ze altijd goed dat er wat extra aandacht voor ze is en ze hebben weer een heerlijk moment van afleiding."

Marga Klompé werkt tijdens deze warme periode met een hitte-protocol. Personeel van de zorginstelling is gewent om dit protocol toe te passen. Daar waar mogelijk worden extra airconditioners ingezet en worden voorzieningen voor groepen bewoners beschikbaar gesteld.Ander nieuws