Header image

BMX’er Van Gorkom kunstmatig in coma na zwaar ongeluk

ARNHEM/LICHTENVOORDE - BMX-fietser Jelle van Gorkom (27) uit Lichtenvoorde wordt kunstmatig in coma gehouden na een ernstig ongeluk op de olympische BMX-baan van Papendal. Dat meldt de KNWU.

Het ongeluk gebeurde dinsdag, onderaan de startheuvel en aan het begin van de training. Er waren geen andere fietscrossers bij betrokken. Volgens NOS Studio Sport is Van Gorkum gevallen over een ketting die per abuis niet is weggehaald. De ketting dient te weren voor ongewenste bezoekers die gebruik zouden willen maken van de BMX-baan. De crosser werd meteen naar het ziekenhuis gebracht.

De BMX'er heeft gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren.

'In gedachten bij hem en familie'
Bondscoach Bas de Bever zegt dat hij en de nationale selectie in gedachten bij Van Gorkom, zijn vriendin en zijn familie zijn.' Directeur van het Sportcentrum Papendal Jochem Schellens spreekt van een verschrikkelijk ongeval. Vanuit het ziekenhuis meldt Schellens dat de toestand van de Achterhoeker stabiel is.Drie jaar geleden liep Van Gorkom bij een zwaar trainingsongeluk een gebroken rib op, een scheurtje in de milt en brak hij beide sleutelbenen. In 2012 lag hij drie dagen in coma na een ongeluk in een wedstrijd in San Diego.

Door: Mediapartner Omroep GelderlandAnder nieuws